woensdag 6 mei 2015

De juiste keuze maken in hanglampen

Voor de meeste mensen is het inrichten van een nieuw huis een van de leukste dingen om te doen. De vraag is; wat ga je kiezen. Kies je voor hip, retro of modern? Ga je toch meer voor de klassieke look met design accessoires of vindt je een industriële inrichting mooi. Waar ga je de spullen kopen en waar begin je mee. De basis moet in ieder geval in orde zijn. Dus vloeren, zitmeubels en gordijnen moeten op elkaar afgestemd zijn. Als dit bij elkaar is gezocht ga je aan de slag met de accessoires. Dan kom je al snel bij de lichtpunten in je woonkamer. Wat ga je zoal aanschaffen. Spotjes (op de schilderijen of foto's aan de wand), staande schemerlampen, vloerlampen, wandlampen en hanglampen. Ook leeslampjes horen erbij. Over alles moet nagedacht worden. Toch zie je vaak als je de ruimte daadwerkelijk gaat gebruiken waar en in welke hoek verlichting nodig is. Licht straalt warmte uit. Het wordt gezelliger met de lichtbronnen op de juiste plekken. Het kiezen van de juiste hanglamp hangt een beetje af van je inrichting.

Soorten inrichting

Er zijn verschillende soorten woonstijlen waar allerlei hanglampen bij passen. Hieronder een beschrijving van een drietal wooninrichting stijlen met hun kenmerken. 

Moderne strakke inrichting
De kenmerken van deze inrichting is strakke lijnen en rechte hoeken. Vaak minimaal ingericht met het hoognodige aan accessoires. Grote objecten en kleine items. Het kleurgebruik is vaak wit, zwart en grijs met hooguit een kleur die je terugvindt in een klein aantal materialen in de woonkamer. Een mooie strakke witte hanglamp staat heel mooi in deze inrichting.

Klassieke inrichting
Landelijk klassiek is een warme robuuste inrichting met leren meubelen waar je heerlijk in wegzakt. De hanglamp boven de eettafel kan een kroonluchter zijn maar ook een lamp van wrakhout is mogelijk. Lampen van een hertengewei, je moet er van houden, passen ook wel bij deze stijl.

Scandinavische inrichting
De Scandinavische woonstijl is tijdloos en sober. Het is een licht interieur met mooie groene planten. Ook dierenvachten en een kachel zijn hier op hun plaats. Industriële hanglampen geven net even een ander nuance aan deze stijl.

Verschillende soorten hanglampen

Er zijn dus voor elk interieur verschillende soorten hanglampen te vinden. De pendellamp is een goed voorbeeld van de doorsnee hanglamp.

Pendellamp
Een hele mooie pendellamp die in de landhuisstijl gebruikt kan worden zijn in vele soorten te krijgen. Een lamp die een sfeervol landhuisgevoel geeft maar die ook zorgt voor een moderne klemtoon. Gekleurde glas in een albastlook zorgt voor warm licht. Heel prettig om bij te eten en geeft tevens een behaaglijke sfeer.

Tiffanylamp
De Tiffanylamp in colibristijl is helemaal met de hand vervaardigt. De kap bestaat uit 140 afzonderlijke glaasjes die het prachtige motief laten zien. Het is een blikvanger in een rustiek ingerichte huiskamer.

LED-hanglamp
Elegant en smal is de LED hanglamp Lovisa. Geschikt voor een ruimte die ingericht is met rechte hoeken en lijnen. 5 LED boards geven een lichtstroom van 480 lumen. Aangename warm-witte lichtschijn.

Stoffen hanglamp
Aantrekkelijke stoffen hanglampen met daarin acryl peardrops zijn nog steeds gewild. Een fonkelende kunstzijden kamp met een versiering van acryldruppels in crèmekleur. Imponerende lichtbeleving in een modern interieur. Geeft iets elegants in de strakke inrichting.

Kristallen hanglamp
Een stijvol accent in een klassiek of modern interieur. De chique kristallen hangers zorgen voor bijzondere lichteffecten. De echte kristallen hanglampen zijn niet goedkoop maar geven de rest van je leven oneindig veel woonplezier. Het is geschikt voor elegante woonstijlen.

Doel van de hanglamp

De voornaamste toepassing van de lamp.
~Het verlengd kunstmatig de dag~
~Goede verlichting op de werkplek~
~Sfeerverlichting~


Geeft warmte en sfeer boven de eettafel. Het licht moet niet te fel zijn maar wel warm en sfeervol. Dit bereik je met een hanglamp passend bij jou en je interieur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten